Wanneer staan de bloemen in bloei

Elk jaar start de bloei ongeveer begin maart. Veelal zijn dit nog niet de bloemenvelden maar de krokussen en narcissen langs de wegen en in tuintjes. Eind maart beginnen de bloemenvelden met bloeien. 
In de Bollenstreek bloeien veel verschillende bloemenvelden. Hieronder hebben we voor tulpen, narcissen en hyacinten de ‘gemiddelde’ bloeiperiode beschreven.

Wanneer bloeien de narcissen in Nederland?
De eerste bollenvelden die bloeien zijn de Narcissen velden. De gele kleur is half maart – half april dan ook een van de hoofdkleuren in het polderlandschap. De narcis is steeds populairder aan het worden en de gele velden zijn schitterend op de foto te zetten.
       De narcissen velden bloeien normaal vanaf half maart t/m half april

Wanneer bloeien de hyacinten in Nederland?
De hyacinten bollenvelden zijn vervolgens aan de beurt om van eind maart tot eind april de bollenstreek te kleuren en te geuren. Hoofdkleuren zijn bij de hyacinten bloemenvelden wit, paars en roze. Tijdens de bloeiperiode van de hyacinten is de bollenstreek naast kleurrijk ook extra geurrijk. De geur van de hyacinten is dan namelijk door de hele regio te ruiken. Sommige hyacinten velden worden rond half april geplukt. De hyacinten bloemen worden namelijk gebruikt bij de bloemenmozaïek evenementen in de naastgelegen dorpen Breezand en Anna Paulowna.
      De hyacinten velden bloeien normaal vanaf eind maart t/m eind april

Wanneer bloeien de tulpen in Nederland?
Tulpenvelden zijn de populairste bloemenvelden in Nederland.
De tulpen bloeien in de laatste bloeiperiode namelijk vanaf half april tot begin mei. De felle kleuren in rood, oranje, geel, wit en vele combinaties zorgen voor mooie foto’s.  Nederlandse en buitenlandse bezoekers zijn dol op de in bloei staande tulpenvelden. Vanaf begin mei beginnen de bollenkwekers echter met het koppen van de tulpenvelden. Hierbij halen ze de bloem van de steel waardoor de energie van de bloem weer terug gaat in de bol. Deze bollen kunnen vervolgens vanaf eind september gekocht worden.
       De tulpenvelden bloeien normaal vanaf half april t/m begin mei

Poldertuin Anna Paulowna
De Poldertuin is een park met voorjaarsbloeiers (hyacinten, narcissen, tulpen, bijzondere bol- en knolgewassen). De bloembollen zijn beschikbaar gesteld door bloembollenkwekers uit de regio. Een groep vrijwilligers zorgt ervoor, met behulp van gemeente Hollands Kroon, dat er ieder jaar een mooie tuin te bewonderen is. Vanaf half maart tot half mei staat de tuin in bloei en is de tuin op z’n mooist. De tuin is het hele jaar geopend. De toegang is gratis.

 Tip: combineer een bezoek aan de Poldertuin met de bloemendagen. https://www.bungalowparkstrandslag.nl/nl/blog/bloemendagen