Nieuwjaarsduik 2024

MA 1 JAN '24 

Het is alweer bijna zover! Wellicht ben je zelf ooit de uitdaging aangegaan, of je hebt er op zijn minst wel eens van gehoord: de Nieuwjaarsduik. Wat ooit begon in 1960 als een ludieke actie met slechts acht moedige deelnemers, is uitgegroeid tot een nationaal fenomeen. Elk jaar op 1 januari om klokslag 12:00 uur dompelen zo'n 60.000 avonturiers zich onder in het ijskoude water, verspreid over binnen- en buitenland. Het is een mooi ritueel dat lef en enthousiasme viert. Duik mee samen met je familie en vrienden. Kom en sluit je aan bij de opwinding terwijl we samen het nieuwe jaar inluiden! Of je nu deelneemt aan de duik of gewoon komt aanmoedigen, de Nieuwjaarsduik belooft een gezellige activiteit te worden.

Traditiegetrouw begint het evenement bij BillyBob met de inschrijving. Het is ook mogelijk om dit vooraf te doen, via inschrijven.nl (t/m 30-12), zie de QR-code op de flyer. Bij het inschrijven/aanmelden op 1 januari ontvang je bandje en een leuke origineel detail om mee te duiken. Op vertoon van dit bandje krijg je na de duik, op het strand, warme chocolademelk. Het detail is leuk voor de foto’s die gemaakt worden.

Programma:

Je bent tussen 11:30 en 12:45 van harte welkom om je aan te melden (na online inschrijving) of in te schrijven bij Billy Bob. De kosten zijn € 2,50 per deelnemer. Om 12:45 sluit de inschrijving.

Firma Beers zorgt dat er omkleedwagens ter plaatse zijn. Hierin kan worden omgekleed en/of je spullen achter te laten.
Van 12:55 -13:00 wordt er een leuke warming up gegeven door RVS Leefstijl.
Stipt 13:00 wordt het startsein gegeven voor de 48e Dorper Nieuwjaarsduik.
Na de duik is er voor de duikers (op vertoon van je bandje) warme chocolademelk af te halen, dit is beschikbaar gesteld door Paal 6. De stand/tafel staat bij de omkleedwagens.
Vanaf 13:15 zien we jullie weer bij BillyBob voor gezellige napraat en kunnen de vaantjes / tegeltjes (voor de jubilarissen) worden opgehaald. Uiteraard kunnen jullie hier wat drinken, proosten op de prestatie of goede voornemens uitspreken! Gezellig!

Deelname kan vanaf iedere leeftijd, maar omdat we wel met veiligheid te maken hebben vragen wij kinderen onder de 12 jaar te duiken met een oudere begeleider. Bij een eventueel incident zijn EHBO Koegras en de Reddingsbrigade ter plaatse om hulp te verlenen. We duiken in de zee bij de strandopgang Paal 6 Julianadorp (opgang bij BillyBob). 

Vind vakantiehuis aan de kust