Bloemendagen

Bloemendagen Anna Paulowna - Breedzand 2024  

Van zaterdag 20 april t/m woensdag 24 april 2024 zal Anna Paulowna en omgeving weer volop in bloei staan en zal de 69e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn tijdens de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

Mozaïek 
Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat in het maken van een mozaïek heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Met een deelnemerslijst en plattegrond, die je gratis ophaalt bij de informatiepost of uit de infohokjes langs de kant van de weg, kun je je eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) langs de kunstwerken rijden.

Nevenactiviteiten
's Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht! Je maakt je dagje uit compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere gezellige activiteiten. Tijdens de Bloemendagen worden ook puzzelritten en workshops georganiseerd, waaraan je kosteloos kunt deelnemen. Tijdens de Bloemendagen is er van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud.

Prijzen
Vanaf 9.00 uur zaterdagmorgen rijden er jurywagens met juryleden de hele polder door om de in diverse categorieën onderverdeelde mozaïeken te beoordelen. De categorieën zijn: volwassenenmozaïeken, de toekomst (jongeren tussen de 13 en 20 jaar), jeugdmozaïeken (kinderen tot 13 jaar), werkstukken, brugversieringen, straatversieringen, Eigen Huis & Tuin / objecten, Bedrijven in Kleur, muziekprijs en de fantasieprijs. Deze dag is ook de prijsuitreiking (meer informatie volgt). De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Deze dag is de afsluiting van een gezellige week prikken en de start van 5 dagen fleurigheid in de Polder!

Je bent van harte welkom om dit fleurige evenement te bezoeken. Vanuit Julianadorp is het ongeveer 10 min fietsen, pak "het Pondje"over het kanaal en fiets zo het kleurrijk en omgetoverd Anna Paulowna in. De Bloemendagen is een gratis evenement.  Graag tot ziens op de Bloemendagen!

Bekijk huizen tijdens het Bloemendagen weekend