Natuur

Kom je naar Julianadorp dan is de natuur altijd dichtbij.

Je bent slechts minuten verwijderd van zee, strand, duinen en uitgestrekte bollenvelden. Ideaal om te ontsnappen aan de waan van de dag! De rust en de frisse lucht bieden ontspanning en ruimte om het hoofd leeg te maken. Én de schonere lucht komen velen letterlijk en figuurlijk weer op adem.

Hier geven wij een aantal tips die je kunt bezoeken wanneer u Julianadorp aan Zee bezoekt.

Julianadorp in kleur

Bollenvelden

Julianadorp beleeft in april en mei één van haar mooiste maanden van het jaar. Julianadorp ligt in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld en als alles in bloei staat kunt u volop genieten van een kleurrijk palet van diverse bloemen. Prachtige vergezichten vanaf de duinen of juist met de duinen op de achtergrond.

Balgzand

Natuurgebied

Nergens in Noord-Holland is het vogelleven zo rijk als op Balgzand. Het land is hier weids en mooi. Vanaf een aantal punten op de zeedijk heb je een prachtig uitzicht op het wad. Een goed punt om te kijken is bij Informatiecentrum 't Kuitje aan de Oostoeverweg in Den Helder. Let op de getijden, bij opkomend water vliegen de duizenden vogels in grote zwierige wolken richting dijk om daar te overtijen.

Natuurinformatiecentrum Balgzand, 't Kuitje 

Natuurgebied & bezoekerscentrum

Ten zuidoosten van Den Helder ligt het prachtige natuurgebied Werelderfgoed Waddenzee. Het Balgzand is het westelijke deel van de Waddenzee. Dit gebied is zeer belangrijk voor trekvogels en voor vissen. Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit prachtige gebied, worden vanuit het Natuurinfocentrum Balgzand” ’t Kuitje” wadexcursies georganiseerd door de Waddenverening.

Mariëndal

Natuurgebied

Eind 2005 is de natuur in Den Helder uitgebreid met ruim 50 hectare struinnatuur. Bollengrond is omgezet in lage duintjes, duingraslanden en waterpartijen. Kom eens op bezoek en verbaas je over de rijkdom aan bloemen, vlinders en vogels. Vergeet je laarzen niet!

Wat meteen opvalt zijn de eerste dieren die het terrein meteen zijn gaan verkennen en waarvan de sporen te vinden zijn in het terrein. Met als hoogtepunt de Schotse Hooglanders. Maar ook zijn de vos, konijn en haas hier terug te vinden. Mariëndal trekt als een magneet vogels aan. Grauwe ganzen, watersnippen en scholeksters worden dagelijks gezien en natuurlijk vinden ook meeuwen hier hun rust. Indrukwekkend is de bloemenpracht, vooral in het voorjaar en de zomer. Soorten als rietorchis, moeraskartelblad, ratelaar en echte koekoeksbloem kleuren het gebied.

Strand en duinen 

Julianadorp aan Zee heeft een betoverend en lang zandstrand en een prachtig duingebied. Het strand van Den Helder strekt zich uit over ruim 7 kilometer, van Huisduinen tot en met Julianadorp. De stranden hebben een 4 sterrenstatus en staan al jaren in de Top 10 van Schoonste Stranden van Nederland. 

Vind vakantiehuis