De leukste markten in Noord-Holland

Zin in een unieke ervaring? De markten in Noord-Holland zijn zeker een aanrader. Ze zijn divers, levendig en vol verrassingen. Maar dat is niet alles. Voor veel dagjesmensen en vakantiegangers is een bezoekje aan een markt ook nog eens een favoriete activiteit. Dus, ben je klaar om op ontdekkingstocht te gaan? Laten we samen de markten van Noord-Holland verkennen!

1. West-Friese Folkloremarkt, Schagen
De West-Friese Folkloremarkt in Schagen. Deze markt is een feest voor de zintuigen. Je ziet er optochten in traditionele West-Friese klederdracht. Je hoort het gekletter van paardenhoeven. En elke week is er een nieuw thema. Bovendien is er een breed scala aan lokale producten te koop, van verse groenten tot handgemaakte sieraden. De markt is elke donderdag open van 8:30 tot 16:00 uur. Een ervaring die je niet wilt missen!  Het hele jaar door is er elke donderdag de vaste markt.

2. Kaasmarkt, Alkmaar
De Kaasmarkt in Alkmaar. Deze historische markt is een symbool van onze kaascultuur en een van de bekendste markten in Noord-holland. Het is een fascinerend schouwspel. Je ziet kaasdragers in actie op het prachtige Waagplein. En vergeet niet om de lokale kaas te proeven, die bekend staat om zijn rijke smaak en kwaliteit. De markt is elke dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur en elke vrijdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur open. Een must-see voor elke kaasliefhebber!

3. Zomermarkt, Schoorl
In Schoorl, wacht de Zomermarkt op je. Deze markt is een feest voor de zintuigen. Je vindt er foodtrucks, live muziek en allerlei activiteiten. En met de duinen als achtergrond, is de sfeer onvergetelijk. De markt is elke dinsdagavond open van 17.00 tot 22.00 uur. Mis het niet!

4. Shop & Foodmarkt, Groet
Laten we naar Groet gaan, waar de Shop & Foodmarkt plaatsvindt. Deze Noordhollandse markt, rondom het pittoreske witte kerkje, is een paradijs voor foodies en liefhebbers van handgemaakte producten. Je vindt er heerlijk eten en unieke creaties. En met de gezellige sfeer en vriendelijke bewoners voel je je meteen welkom. De markt is elke maandagavond open van 17.00 tot 21.00 uur. Een bezoekje waard!

5. Makersmarkt, Purmerend
In Purmerend vind je de bijzondere Makersmarkt. Hier vind je van ambachtelijke lekkernijen tot handgemaakte kunst. Een breed assortiment aan unieke producten. De Makersmarkt wordt vier keer per jaar georganiseerd, elk met een eigen thema: lente, zomer, herfst en winter. De markt vindt plaats op de Kaasmarkt in Purmerend en is gekoppeld aan de koopweekenden van de binnenstad. De markt is open van 10:00 tot 17:00 uur op de volgende data in 2023: 29 april, 1 juli, 23 september en 16 december. Een geweldige kans om lokale producten te ontdekken en de makers te ontmoeten!

6. Dagmarkten in de Kop van Noord-Holland
De dagmarkten in de Kop van Noord-Holland. Deze markten zijn verspreid over Bergen, Broek op Langedijk, Egmond aan Zee, Heerhugowaard, Heiloo en Schagen. Ze bieden een breed assortiment aan producten, van verse groenten tot handgemaakte sieraden. En met de lokale bevolking die hun producten verkoopt, krijg je een authentieke ervaring. De markten zijn meestal open van 9:00 tot 16:00 uur, maar de dagen variëren. Check altijd de lokale informatie voor je bezoek. Geniet van het struinen!

7. Juttersmarkt Den Helder
De Juttersmarkt Den Helder is een begrip in Noord-Holland. Elke dinsdag in het hoogseizoen is deze gezellige markt te vinden in de Helderse binnenstad. De gewone markten zijn elke zaterdag het hele jaar door.