Wat kan je doen vanuit Julianadorp?

Maak een uitstapje naar havenstad Den Helder met het beroemde Marinemuseum. De drie imposante museumschepen, waaronder een echte onderzeeër, mag je niet missen. Daarnaast zijn in het museum modelschepen, wapens, uniformen en kunstwerken te zien.

Op een steenworp afstand van Julianadorp bevindt zich een bijzondere bezienswaardigheid: Fort Kijkduin in Huisduinen, dat nog stamt uit de tijd van Napoleon. Het gebouw huisvest een historisch museum en een Noordzeeaquarium met een 12 meter lange tunnel.

Zin om een eiland te bezoeken? Vanuit Den Helder kan je heel eenvoudig met de veerboot naar het prachtige Waddeneiland Texel gaan. Na een overtocht van zo'n 20 minuten kan je op de fiets duinen, bossen, natuurreservaten en het 30 kilometer lange strand verkennen.

Of bezoek de naburige badplaats Callantsoog met zijn lange witte zandstrand en aangrenzende natuurgebieden zoals het zwanenwater. Golfers kunnen hun hart ophalen op de Golfbaan Dirkshorn. De uitdagende 18-holes-golfbaan (par 72) ligt midden in het typisch Noord-Hollandse polderlandschap. Maak tijdens jouw vakantie in Julianadorp ook van de gelegenheid gebruik om nieuwe watersporten uit te proberen.

View all houses here