Strand Julianadorp aan Zee

Strand

Julianadorp aan Zee heeft een betoverend en lang zandstrand. Het strand is er bijna vier kilometer lang en behoorlijk breed. Meestal vind je wel een mooi plekje voor een heerlijk dagje strand. Zelfs bij mooi weer is het hier redelijk overzichtelijk. Bij iedere strandopgang is er een ruime parkeerplaats.

Op het strand zijn twee strandpaviljoens. Strandpaviljoen Zee van Tijd, opgang De Zandloper & Strandpaviljoen Paal 6 bij Strandslag, deze zijn beide het gehele jaar geopend.

Strandslag Julianadorp

Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Hier staat ook Strandpaviljoen Paal6 waar u heerlijk kunt genieten van een drankje of eten van de uitgebreide kaart. Toiletten bevinden zich bij het strandpaviljoen maar ook op de strandpost inclusief een mindervaliden toilet. Er is een bewaakte strandpost van de SSN/Reddingsbrigade in het zomerseizoen. Je kunt je bij de strandpost lekker afspoelen onder een stranddouche. Ook is er een strandrolstoel op de strandpost aanwezig. Het brede strand heeft de Blauwe Vlag als erkenning voor het feit dat het strand schoon en veilig is.

Naaktstrand

Houd jij van naaktrecreatie? Op het strand is dat op twee plaatsen mogelijk namelijk bij Strandopgang Drooghe Weert tussen de strandpalen 8.40 en 9.40 en bij Strandopgang Falga tussen de strandpalen 4.09 en 5.00. Het naaktstrand bij Falga tref je meteen aan de linkerkant. Helaas zijn er bij dit strand geen faciliteiten aanwezig maar als het heel mooi weer is dan komt er wel regelmatig een ijscowagen langs. Dit zandstrand moet het dus doen zonder lifeguards. Pas dus goed op als je de zee in gaat en doe dit zeker niet vlakbij de strekdammen in verband met de sterke stroming.

Ook voor mindervaliden

De toegangsweg naar het strand is verhard en goed toegankelijk met een rolstoel. In het strandpaviljoen is een aparte strandrolstoel aanwezig waarmee u makkelijk over het strand kunt rijden. U kunt deze eventueel vooraf reserveren door te bellen met nummer 0223-644099.

Strandregels Julianadorp aan Zee

Het is verboden met een vaartuig tussen de strekdammen langs het strand te varen, motorvaartuigen zijn alleen in het botenvak toegestaan. Harder varen dan 20 km/u langs de kust en het gebruik van waterscooters is niet toegestaan. Zeilen en surfen is toegestaan tussen de kilometerpalen 6.4 - 7.8.

Honden

Honden zijn gelukkig altijd welkom op het strand van Julianadorp. De trouwe viervoeters mogen tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag door los lopen. In het zomerseizoen, tussen 1 mei en 30 september moeten honden tussen 9:00 en 19:00 uur aangelijnd worden. 

Uiteraard willen we allemaal de stranden schoon houden, dus is het wel de bedoeling dat je souvenirtjes die je hond achter laat even opruimt. Bij de strandopgangen zijn vaak gratis plastic zakjes beschikbaar, mocht je die zelf vergeten zijn.

Paarden zijn van 1 mei tot 1 oktober niet welkom op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur.

Vind vakantiehuis