Kop van Noord-Holland

Julianadorp is fantastisch gelegen aan de kust en is dan ook een perfecte uitvalsbasis voor bezoekjes aan andere badplaatsen en historische steden. 

Maak een mooie rit langs de duinen richting het zuiden. Eerst kom je langs Groote Keeten, Callantsoog en daarna de kustplaats Schoorl, met de bekende “Klimduin” waar de kinderen heerlijk van de grote zandduin kunnen rennen. Daarna richting het mooie Bergen aan Zee en bezoek daar het Zeeaquarium en eindig bij Egmond aan Zee. Al deze kustplaatsen zijn populair bij strandgangers vanwege hun uitgestrekte zandstranden en gezellige strandpaviljoens. Ook Zandvoort heeft een prachtig strand en beschikt daarnaast natuurlijk over het racecircuit.

 Als je richting binnenland gaat, kom je de fraaie en historische steden Alkmaar en Haarlem tegen. Alkmaar heeft een prachtig historisch centrum met ruim 400 rijksmonumenten. De stad staat ook wel bekend als "de kaasstad".

Een ander uitstapje dat zeer de moeite waard is vanuit Julianadorp is naar het 50 kilometer verderop gelegen Hoorn. Dit mooie stadje aan het IJsselmeer kent een hele lange geschiedenis. Tip: maak een reis terug in de tijd met de historische stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik en Enkhuizen.

Wereldberoemd en zelfs vanuit de ruimte te zien: de 32 kilometer lange Afsluitdijk vormt de scheidslijn tussen de Waddenzee en het IJsselmeer en vormt de verbinding tussen de provincies Noord-Holland en Friesland. Een rit over dit gigantische bouwwerk dat ons land tegen overstromingen beschermt is altijd een heel bijzondere ervaring.
In buurdorp Anna Paulowna vind je Landgoed Hoenderdaell in een 74 hectare groot natuurgebied. Dit ongerepte, typisch Nederlandse landschap is bij uitstek geschikt voor wandelingen. Het dierenpark betreft een langgerekt gebied met een kinderboerderij en heel veel wilde dieren zoals krokodillen, ringstaartmaki’s, ara’s, hyena’s, wolven, leeuwen, tijgers, beren etc. Ook in Anna Paulowna vindt u de Poldertuin die, net als de Keukenhof, in het voorjaar verandert in een zee van hyacinten, narcissen en tulpen.

Find holiday home