Dagje Texel, eilandhoppen

Heb je zin om lekker een dagje naar Texel te gaan? Vanaf Den helder gaat de veerboot naar het eiland.

Texel is het grootste Waddeneiland en heeft verschillende gezellige dorpjes & leuke bezienswaardigheden. Het eiland heeft prachtig uitgestrekte stranden, bossen en prachtige duingebieden. Nog een leuk feitje; op Texel wonen net zoveel schapen als mensen.

Hier geven wij een aantal tips wat je kunt gaan doen wanneer je een dagje naar Texel gaat.

1- Huur een fiets en geniet van de natuur. Vanaf Julianadorp is het ongeveer een half uurtje fietsen naar Den Helder, waar u op de Veerboot stapt naar het mooie Texel. Met maar liefst 140 kilometer fietspad is Texel het fietseiland bij uitstek. Er zijn erg veel mooie routes op het eiland. Fiets door natuurparken, duinen, bossen en weilanden en ontdek de vele fietspaden die het eiland rijk is.

2- Maak een rondleiding bij de Texelse bierbrouwerij. Ben je niet zo een fietsliefhebber of regent het? Bezoek dan de brouwerij. De Texelse bierbrouwerij is de bekendste brouwerij van het eiland. Het beroemde Skuumkoppe komt hier vandaan. Nieuwsgierig hoe het bier worden gebrouwen? Leer alles over het brouwproces tijdens een rondleiding. 

3- Bekijk de skyline van Den Hoorn. Den Hoorn is een bijzonder dorpje. Alsof je teruggaat in de tijd. Het dorp ligt in het zuiden van Texel en grenst direct aan Nationaal Park Duinen. Vanaf het Lagewegje heb je een prachtig uitzicht op de kerk van Den Hoorn. Vooral met zonsondergang kan het echt magisch zijn. Erg leuk om de mooie dag mee te eindigen. (Let wel op dat je optijd terug bent voor de laatste boot terug)

4- Ecomare. Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Het ligt midden in het Nationaal Park van Texel. Kom ook alles te weten over de natuur van de wadden en de Noordzee.

5- Lammetjes knuffelen. Een bezoek aan Schapenboerderij Texel is een echte aanrader voor jong en oud. Je kunt er het hele jaar door lammetjes knuffelen. Ze zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen. 

6- Karten. Circuitpark Karting Texel net buiten Den Burg is de plek voor een sensationeel avontuur voor het hele gezin, groep of individueel. Een origineel buitencircuit van circa 500 meter, waar met 70 kilometer per uur geracet kan worden.

7- Bezoek badplaats De Koog. Je hebt niet alleen een prachtig zandstrand direct binnen handbereik, ook leuke paviljoens, winkeltjes, gezellige restaurants en barretjes vind je in het dorp. Watersporters halen hun hart op met de surfopties.

En zo valt er nog veel meer te zien en beleven op het mooie eiland Texel. Je kan de veerboot TESO te voet nemen, met de fiets of bromfiets en ook met de auto of motor. Vanaf Julianandorp aan Zee is het 10 minutjes met de auto en ongeveer een half uurtje fietsen. 

Vind vakantiehuis in de buurt van Texel